Blog 5 Tips voor je Komkommertijd - Judith

5 Tips voor jouw Komkommertijd

Bestaat er nog de zogeheten komkommertijd? Vele van mijn opdrachtgevers en relaties merken momenteel weinig van een komkommertijd. De business loopt gestaag door. Hoe zit dat bij jou? Heb jij te maken met een zomerdipje? Hierbij 5 tips om een komkommertijd te voorkomen. Daarbij zullen deze tips je business laten groeien.

#Tip 1 

Ga op vakantie wanneer je klanten dat ook zijn. Het merendeel van de mensen zullen in de schoolvakanties een moment pakken om van de zomer te genieten. Zij doen dan nauwelijks business. Én daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen een vakantie of een break neemt. Het is het moment om out of the box naar je business te kijken.

Want:

 • Je kunt alles op een rijtje zetten en nieuwe plannen maken. Zijn je doelstellingen nog steeds actueel of moeten die bijgesteld worden?
 • Je lichaam heeft ontspanning nodig om goed te kunnen presteren.
 • Het leven is kort, zorg voor quality time met je naasten.
 • Ga de natuur in en laat je inspireren. De natuur heeft je zoveel te vertellen, maak daar gebruik van.
 • Evalueer de afgelopen periode, pak een helikopterview. Wat ging/gaat goed? Wat ging/gaat minder goed?

#Tip 2 

Gebruik je social media voor zichtbaarheid. Mensen checken tijdens hun vakantie, nog vaker dan thuis, hun social media. Men zal niet direct op alles reageren, maar je blijft top of mind bij je potentiële klanten.

#Tip 3 

Blijf netwerken. Voor mij is LinkedIn het medium om te netwerken. Ik ben van mening dat LinkedIn het meest effectieve medium is om te netwerken en mijn netwerk uit te breiden. Dagelijks 2x een half uur op je tijdlijn geven, verbinden en taggen zorgt voor consistentie. Daarnaast is het handig om je LinkedIn profiel regelmatig te updaten. Wie ben je? Wat doe je? En vooral voor wie? Wie kan jij helpen? En op welke manier doe jij dat? Door op je profiel precies aan te geven wie jij kan helpen, komen klanten vanzelf naar jou toe. Jij bent dan het antwoord op hun vragen.

#Tip 4 

Breid je netwerk uit. Nodig prospects uit om toe te voegen aan je netwerk. Gebruik hiervoor de prospecting tool. LinkedIn staat het namelijk toe dat je 5 getargette personen per dag uitnodigt. Dit betekent dat je per week 35 potentiële klanten in je netwerk erbij hebt en per jaar zelfs 1820! Op een netwerk borrel van bijvoorbeeld 17.00 tot 20.00 uur spreek jij volgens mij geen 1820 personen…. Let op dat je niet direct je pitch afsteekt. Nodig prospects uit en laat ze kennis maken met jou.

#Tip 5 

Maak en implementeer actieplannen. Stel jezelf de vragen “Wat wil je bereiken? Waar wil je naar toe? Welke acties moeten er verricht worden om je doel te bereiken?” Juist in rustigere periodes krijg je de mooiste ideeën en inzichten. Maak gebruik van voorbeelden en laat je hierdoor inspireren! Kijk af bij grote multinationals, je concurrenten of de marktleiders. Kijk bij hen af wat bij jou ook mogelijk is. Een gemiddelde VA-business heeft lang niet dezelfde financiële middelen als grote (internationale) organisaties, maar zij kunnen wél als een heel groot voorbeeld voor je zijn.

Maak de acties die verricht moeten worden zo klein mogelijk en stel prioriteiten. Op die manier kan je heel gestaag je plannen implementeren en blijft het overzichtelijk.

Samengevat

 • Tip 1: Ga op vakantie wanneer je klanten dat ook zijn.
 • Tip 2: Gebruik je social media voor zichtbaarheid.
 • Tip 3: Blijf netwerken.
 • Tip 4: Breid je netwerk uit.
 • Tip 5: Maak en implementeer actieplannen.

Nu is de beurt aan jou!

Beantwoord de volgende vraag:

Welke tip spreekt je het meest aan? En waarom?

Ik geloof heilig in het principe van “Eerst Geven” en om dit kracht bij te zetten, heb ik een cadeau voor iedereen die een reactie achterlaat. Iedere reactie beloon ik met mijn gloednieuwe E-Book 4 STAPPEN VOOR EFFICIËNT SALES ACTIEPLAN (ter waarde van €99,-) dat ik exclusief voor jou als mijn blog-lezer beschikbaar stel. Plus ik heb een speciale BONUS toegevoegd!

Wil jij je LinkedIn Profiel ook helemaal scherp hebben staan, zodat potentiële klanten niet meer om jou heen kunnen?

Ik nodig je graag uit voor de online Masterclass ‘Pakkend LinkedIn Profiel’ . Je leert wat je waar moet benoemen en jezelf op de juiste manier te positioneren.

Deel onze blog heel gemakkelijk ►

Judith Hendriks_vaplaats
Judith Hendriks

Judith is oprichter en eigenaar van VAplaats.nl. Dit is de plek voor Virtual Assistants (VA) en opdrachtgevers om elkaar snel én gemakkelijk te vinden. Zij gelooft in de passie van elke VA. Maar door bescheidenheid komt dit lang niet altijd naar buiten. Judith heeft nu een uniek en vernieuwend concept bedacht waar alle VA's van gaan stralen en opdrachtgevers helpende handen hebben hun doelen te bereiken. 

Ben jij een VA of zoek jij een VA? Registreer je dan nu gratis. 

Wij vinden het leuk als je een reactie achter laat. Heb je een vraag? Stel het gerust.

6 reacties

 1. Marielle op 15 juli 2021 om 10:18

  Tip 5!
  En daar hoort ook een contentstrategie en -planner bij. Zo blijf ik tijdens de vakantie zichtbaar en in contact. De vakantie kan ik dan gebruiken om qualitiy time te geven aan mijn gezin, opnieuw op te laden en nieuwe ideeën te laten opborrelen.

  Leuke vraag Judith

  • Judith Hendriks op 15 juli 2021 om 14:19

   Jaaa! Die nieuwe ideeën heb je nodig voor je content strategie en andere plannen.

 2. Tineke Koopman op 15 juli 2021 om 11:19

  Welke tip mij het meest aanspreekt? Blijf netwerken. In de vakantie heb ik juist de intentie om de boel de boel te laten, maar het is een kleine moeite die niet veel tijd hoeft te kosten om LinkedIn en andere socials bij te houden.

  • Judith Hendriks op 15 juli 2021 om 14:18

   Klopt inderdaad Tineke! Een kwartier tot een half uur per dag is vaak al voldoende. In plaats van zelf eroverheen te scrollen, zelf content plaatsen.

 3. Anne op 15 juli 2021 om 14:40

  Ik probeer van te voren m’n content in te plannen, zodat ik daar niet naar om hoef te kijken. Het netwerken, da’s wel een goeie tip, ik ben nogal geneigd om dan echt 2 weken NIETS te doen. Echter zit ik halve dagen op m’n telefoon, dus kan ik dat zeker gewoon even doen. Thanks!

  • Judith Hendriks op 16 juli 2021 om 09:36

   Inderdaad! In plaats van zelf eroverheen te scrollen, content plaatsen. Fijne vakantie!

Laat een reactie achter