3 Grootste Verlangens van Opdrachtgevers - 1

3 Grootste Verlangens van Opdrachtgevers

Heerlijk dat de eerste bijeenkomsten weer een feit zijn. Afgelopen vrijdag was de kick-off van het najaar van mijn Mastermind o.l.v.  Simone Levie. Naast dat wij actief met onze business aan de gang gingen heb ik veel ondernemers mogen ontmoeten die op zoek zijn naar een VA. Zo fijn dat ik ze daarmee kan helpen.

In de gesprekken met de ondernemers vielen mij een aantal dingen op. Ik deel ze vandaag graag met je.

#1 Tijd vs Ontzorgen

Opdrachtgevers zijn niet op zoek naar meer tijd. Ze zijn heel bewust van hun tijd en gaan daar duurzaam mee om. Hun time management is over het algemeen op orde, ze weten de juiste prioriteiten te stellen. Wat dan hun grootste verlangen is? Dat zij ontzorgd worden door een taak die hen veel tijd kost en/of een taak die ze absoluut vreselijk vinden om te doen. Ze kennen de belangen van de werkzaamheden, maar krijgen er absoluut geen energie van en daarbij komt, doordat ze er onvoldoende interesse in hebben, ze zich er niet volledig in willen verdiepen. Dan wel dat ze denken iets onder de knie te hebben en het bij de eerstvolgende keer alweer vergeten zijn. Een VA is de uitkomst om al dat gedoe aan uit te besteden. Jij als VA bent de reddende engel, jij ontzorgt hen van hun struggles, paniek en energievreters.

#2 Uitvoeren vs Meedenken

Als VA ben je een groot gedeelte van je tijd aan het regelen, organiseren en uitvoeren. Maar opdrachtgevers verwachten daarnaast ook dat je meedenkt en vooruitdenkt in de stappen die gezet moeten worden.

“Iedereen wist dat dat niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist”.

Opdrachtgevers denken niet in onmogelijkheden, maar alleen in mogelijkheden. Kan niet, bestaat gewoonweg niet. Zij onderzoeken regelmatig alle mogelijkheden en zoeken net zolang naar de oplossing totdat ze die hebben, ook al is die tijdelijk.

Probeer dus altijd groots te denken voordat je de details gaat uitwerken. Door eerst het grote plaatje te overzien is het ook gemakkelijker om de details op de juiste manier in te regelen. Opdrachtgevers hebben behoefte aan VA’s die vooruitdenken, die verder denken dan hun neus lang is. Eventuele risico’s of valkuilen inzichtelijk hebben, hierop nogmaals checken en 100% zeker weten dat alles staat. Ook in het kader hiervan is het belangrijk dat je feedback durft te geven. Er komen vaak allerlei beperkende overtuigingen in ons op om geen feedback te hoeven geven. “Ik stel haar teleur.” “Mijn feedback is niet zinvol”. Weet gewoon dat iedere opdrachtgever, vroeg of laat, blij is met feedback. Het stelt hen te allen tijde in staat om weloverwogen besluiten te nemen. Jouw feedback en adviezen stellen de opdrachtgever in staat te groeien. Ook hier draait het om de toekomstplannen van de opdrachtgever. Als jij die informatie hebt, kan jij gedegen adviezen geven en proactief handelen en vooruitdenken.

#3 Zelf doen vs Delegeren

Ambitieuze opdrachtgevers verlangen naar een team van meerdere mensen die hen ondersteunen bij hun business. Ze wensen al hun struikelblokken, energievreters en tijd-slurpers over te kunnen laten aan een ander die ze volledig kunnen vertrouwen. En die verstand van zaken heeft: “Niet dat ik eerst van alles moet uitleggen.” Maar wat is het moeilijk voor ze om de touwtjes los te laten, dan wel uit handen te geven!

Een van de obstakels die opdrachtgevers hebben is “Hoe weet ik nu wie de juiste VA voor mij is?” Opdrachtgevers willen hun VA voor 200% kunnen vertrouwen, voordat zij zaken echt uit handen durven te geven. Begin daarom, bij een opdrachtgever die met haar eerste VA gaat samenwerken, klein. Start met een paar uur per week of per maand. Naarmate de samenwerking vordert en je opdrachtgever je steeds beter leert kennen kan je je uren verder uitbouwen.

Bij VAplaats helpen wij opdrachtgevers met het vinden van de juiste VA. Opdrachtgevers krijgen maximaal 5 VA’s voorgesteld en worden geholpen in hun proces van zelf doen naar delegeren. Doordat een opdrachtgever 5 VA’s krijgt voorgesteld is dat heel overzichtelijk voor hem. Bovendien ben jij als VA heel zichtbaar en ook snel in contact met de potentiële opdrachtgever.

Op VAplaats.nl kun jij je gratis inschrijven om tweewekelijks geïnspireerd te worden op het gebied van jouw marketing & sales. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van de VAcatures.

Je kunt je hier direct inschrijven, gratis en geheel vrijblijvend.

Deel onze blog heel gemakkelijk ►

Judith Hendriks_vaplaats
Judith Hendriks

Judith is oprichter en eigenaar van VAplaats.nl. Dit is de plek voor Virtual Assistants (VA) en opdrachtgevers om elkaar snel én gemakkelijk te vinden. Zij gelooft in de passie van elke VA. Maar door bescheidenheid komt dit lang niet altijd naar buiten. Judith heeft nu een uniek en vernieuwend concept bedacht waar alle VA's van gaan stralen en opdrachtgevers helpende handen hebben hun doelen te bereiken. 

Ben jij een VA of zoek jij een VA? Registreer je dan nu gratis. 

Wij vinden het leuk als je een reactie achter laat. Heb je een vraag? Stel het gerust.

Laat een reactie achter